فولیکول مو چست و چگونه از بین می‌رود؟ به همراه راهکارهای تقویتی

فولیکول مو چست و چگونه از بین می‌رود؟ به همراه راهکارهای تقویتی
جهت دریافت مشاوره رایگان کلیک کنید!

فولیکول مو منافذ پاکت مانند و کوچکی است که بر روی پوست قرار دارد. منظور همان جایی است که موهای بدن، سر و صورت دقیقاً از این منافذ بیرون می‌آیند و می‌رویند. در هر صورت این منافذ نشان می‌دهد که سلامت و تراکم موهای شما به چه صورت است در واقع سلامت موهای شما رابطه مستقیمی با سلامت پوست سر و فولیکول‌های آن دارد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا به بررسی جامع فولیکول مو بپردازیم.

فولیکول مو چیست؟

به سوراخ‌ها و منافذ ریزی که در پوست وجود دارد، فولیکول مو گفته می‌شود که یک ساختار تونلی شکل می‌باشد و در لایه بیرونی پوست یعنی اپیدرم قرار گرفته است. فولیکول در پوست سر به رشد موها کمک شایانی می‌کند. در ضمن توجه داشته باشید که غده‌های چربی نزدیک به فولیکول موآبه تولید چربی یا سبومی می‌پردازند که مواد مغذی را در دسترس ریشه‌های مو قرار می‌دهد. جالب است بدانید که به طور میانگین هر فرد حدود ۱۰۰ هزار فولیکول مو فقط در سر خود دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی بیشتر فولیکول مو بپردازیم.

فولیکول مو چه عملکردی دارد؟

فولیکول مو علاوه بر رشد موها تاثیر بسزایی در ظاهر موها هم دارد و شکل آن مرتبط با نوع موهای شما است. برای مثال فولیکول‌های دایره‌ای شکل باعث ایجاد موهای کاملاً صاف در پوست سر می‌شوند. این در حالی است که موهای مجعد از فولیکول‌های بیضی شکل به وجود می‌آیند. از دیگر عملکردهای فولیکول مو می‌توان به رنگ موهای هر فرد اشاره کرد. موها رنگ خود را از رنگدانه ملانین می‌گیرند که در فولیکول‌ها ذخیره شده‌اند.

راهکارهای تقویت فولیکول مو

حتماً شما هم می‌خواهید بدانید که چگونه فولیکول مو را تقویت کنیم؟ در ادامه به توضیح کامل تقویت فولیکول مو می‌پردازیم.

  • حتماً رژیم غذایی متعادل و متنوع داشته باشید و غذاهای سالم مانند میوه، سبزیجات و ماهی را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
  • حتماً از روغن‌های گیاهی طبیعی مانند روغن رزماری و یا روغن درخت چای در شامپوی خود بریزید. این روغن‌ها می‌توانند باعث بهبود سلامت پوست سر شما شوند.
  • به آموزش راهکارهای افزایش جریان خون در پوست سر خود بپردازید، زیرا با تمام این کارها می‌توانید تراکم موهای خود را به طور قابل توجهی افزایش دهید و از ریزش آنها جلوگیری کنید.
  • حتماً تحت نظر پزشک متخصص باشید تا اگر کمبود مواد غذایی ضروری را مانند آهن، ویتامین‌های مختلف و … دارید، برطرف شوند.
  • استرس را به طور کامل از خود دور کنید و به انجام مدیتیشن و ورزش بپردازید.
  • بسیاری از کارهایی که به صورت روزانه انجام می‌دهیم، باعث آسیب به فولیکول مو می‌شود. برای مثال حرارت سشوار، اتومو و … می‌تواند آسیب جدی به فولیکول مو وارد کند. حدالامکان از این دستگاه‌ها فاصله بگیرید و کمتر استفاده کنید.

فولیکول مو چیست؟

آناتومی و ساختارهای فولیکول مو

رشد فولیکول مو دارای سه مرحله اساسی است که در ادامه به توضیح آنها می‌پردازیم.

  • فاز آناژن

به فاز فعال مو فاز آناژن گفته می‌شود. در این مرحله رشد سلول‌های ریشه مو بسیار بالا است. یک موی جدید به وجود می‌آید و آن دسته از موهایی که رشدشان متوقف شده است و یا دیگر در فاز آناژن نیستند، به قسمت فولیکول و خارج از سر هدایت می‌شوند. این مرحله به این گونه است که موها هر ۲۸ روز تقریبا یک سانتی متر رشد دارند.

  • فاز کاتاژن

مرحله کاتاژن نوعی مرحله انتقالی به حساب می‌آید و تقریبا ۳ درصد از کل موها در هر زمان در این مرحله قرار می‌گیرند. حدود ۲ تا ۳ هفته این مرحله طول می‌کشد. رشد موها توقف پیدا می‌کند و غلاف خارجی ریشه منقبض شده و به ریشه مو می‌چسبد.

  • فاز تلوژن

به فاز تلوژن، فاز استراحت هم گفته می‌شود که حدود ۶ تا ۸ درصد از کل موها را در بر می‌گیرد که برای موهای سر حدود ۱۰۰ روز ماندگاری دارد. فولیکول مو در این مرحله حالت استراحت قرار دارد و مو به طور کامل تشکیل می‌شود.

فولیکول مو چگونه از بین میرود؟

زمانی که شما کارهای مراقبت از مو را به خوبی انجام ندهید، فولیکول موی شما در برابر خطرهای مختلفی قرار می‌گیرد. زمانی که فولیکول مو در معرض مواد شیمیایی، مواد حرارتی، سوختگی، عدم رعایت بهداشت و … قرار می‌گیرد، احتمال آسیب به آن افزایش پیدا می‌کند. در این شرایط فولیکول مو به مرور زمان از بین می‌رود و موها کم پشت می‌شوند.

آناتومی و ساختارهای فولیکول مو

فولیکول مو در کدام لایه پوست قرار دارد؟

فولیکول مو دارای ساختار بسیار ساده‌ای است، اما عملکرد و تاثیرات مهمی بر روی بدن دارد. این ماده از یک پروتئین بسیار سرسخت به نام کراتین و یک فولیکول مو به وجود آمده است که باعث نگهداری هر تار مو می‌شود. پیاز مو در قسمتی که سلول‌های زنده تقسیم می‌شوند و به رشد خود ادامه می‌دهند تا ساقه مو را به وجود آورند، پایه فولیکول مو را به وجود می‌آورد. رگ‌های خونی باعث تغذیه سلول‌های پیاز مو می‌شوند و هورمون‌هایی را تامین می‌کنند که باعث تغییر رشد و ساختار مو در مراحل مختلف زندگی می‌شوند. فولیکول‌های مو از اپیدرم به درم امتداد دارند و بخشی از آن وارد هیپودرم می‌شود که یک لایه چربی دقیقاً در زیر پوست است. جالب است بدانید که برای کاشت مو هم از فولیکول مو استفاده می‌شود و این کار توسط پزشک متخصص انجام می‌شود.

چگونه متوجه شویم که فولیکول مو زنده است؟

برای اینکه متوجه شویم آیا فولیکول مو زنده است یا خیر،حتماً باید اطلاعاتی در مورد چرخه رشد مو داشته باشید. برای مثال مواردی مانند رشد طولانی مدت چرخه موها، ریزش بیش از حد موها، مشاهده پیازهای ضعیف شده و … همگی از جمله عواملی هستند که ممکن است شما را به شک بیندازند. آن دسته از افرادی که دارای زمینه‌های ژنتیکی و وراثتی هستند و در تحت درمان‌های داروهای شیمیایی قرار گرفته‌اند، ممکن است جزء کاندیدای این عارضه باشند. گاهی ممکن است عارضه از بین رفتن فولیکول مو بدون علائم اولیه باشد و نگرانی‌هایی را به وجود آورد. در این صورت حتماً باید با پزشک متخصص مشورت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با بهترین متخصصین وارد سایت کلینیک آی گل شوید و با پزشکان متبحر ارتباط برقرار کنید.

 سخن پایانی

به طور کلی فولیکول مو یکی از قسمت‌های مهم در پوست است که نیاز به تقویت دارد تا از بین نرود. در این مطلب در مورد راهکارهای مراقبتی از فولیکول مو توضیح داده‌ایم. اگر شما هم دچار مشکلاتی در فولیکول مو و ریزش مو شده‌اید، وارذد سایت کلینیک آی گل شوید و با متخصصان این مجموعه مشورت کنید.

فرم مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاوران کلینیک آی گل در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیرند.

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.