مدت زیادی است که بانوان کاشت ابرو را جایگزین روشهایی مانند تاتو و هاشور کردهاند تا چهره خود را به صورت طبیعی زیباتر سازند. انجام این روش باید در کلینیکهای مجهز و توسط پزشکان مجرب در این زمینه انجام شود تا کمترین عوارض را به همراه داشته باشد. پزشکان نیز برای جلوگیری از این عوارض، توصیههای مراقبتی را برای زیباجویان بیان کرده تا در کمترین زمان بهترین نتیجه را از کاشت ابرو دریافت نمایند. با این حال برخی افراد بنا به دلایل مختلف، دچار جای زخم کاشت ابرو شده و به دنبال راهی برای درمان آن میباشند. در صورتی که شما نیز درگیر این عارضه هستید، تا انتهای مقاله ما را همراهی نمایید.
فهرست مطالب
جای زخم کاشت ابرو و عوارض آن
با وجود اینکه کاشت ابرو روشی طبیعی و کم عارضه برای قرینه سازی ابروها میباشد، برخی افراد نگران ایجاد جای زخم پس از انجام این عمل میباشند. قطعا کسانی که این عمل زیبایی را انجام میدهند دوست ندارند پس از پرداخت هزینه و تحمل دوره نقاهت، با جای زخم روبرو شوند؛ دلمه بستن محل زخم نه تنها زیبایی چهره را از بین خواهد برد، بلکه اعتماد به نفس افراد را برای قرار گرفتن در مکانهای عمومی کاهش خواهد داد.
با تمام تفاسیر باید بگوییم جای زخم کاشت ابرو در برخی افراد امری مهارنشدنی بوده در حالیکه برای عده کمی به وجود نمیآید. بروز این عارضه به عوامل مختلفی بستگی داشته اما در کل، مدت زیادی روی نواحی ابرو باقی نمیماند. معمولا افراد با رعایت نکات و دستورات مراقبتی میتوانند طی ۲ الی ۳ هفته به کلی جای زخمها را از بین برده و با ابروهای بدون نقص خود روبرو شوند. بنابراین جای زخم کاشت ابرو عارضهای نگران کننده نبوده و نیاز به مراقبت جدی خواهد داشت.
دلایل موثر در ایجاد جای زخم کاشت ابرو
- به طور کلی جای زخم کاشت ابرو نوعی حساسیت پوستی نبوده و به مقاومت سیستم ایمنی بدن بستگی خواهد داشت. افرادی که قبل از عمل خوراکیها و داروهای تقویتی لازم را استفاده میکنند، کمتر با این عارضه روبرو میشوند.
- جای زخم کاشت ابرو به دلیل برش دادن بانک مو و ایجاد سوراخ برای قرار دادن فولیکول در ابرو به وجود میآید. میزان عمق برش و سوراخهای ایجاد شده، تاثیر مستقیمی در مقدار جای زخم خواهد داشت.
- یکی از مهمترین دلایل ایجاد جای زخم در محل کاشت، روش انجام این عمل میباشد. معمولا در روش FUT برشهای عمیق و گستردهای در محل برداشت فولیکول یا بانک مو ایجاد شده که منجر به زخمهای زیادی خواهد شد. در روش SUT و میکروگرافت از تجهیزات پیشرفته برای برداشت فولیکول کمک میگیرند؛ به همین دلیل آسیب کمتری به ابرو وارد شده و زخمهای کوچکی ایجاد میشوند. به طور کلی کاشت ابرو بدون جراحی عوارض کمتری برای فرد ایجاد خواهد کرد.
- میزان ظرافت متخصص در ایجاد برش و سوراخهای روی پوست، تاثیر مستقیمی در شدت جای زخم و زمان بهبود آن خواهد داشت.
راههای درمان و مراقبت از جای زخم کاشت ابرو
- پس از مشاهده جای زخم، به هیچ عنوان آن را لمس ننمایید؛ زیرا ممکن است عفونت و آلودگی از محل زخم وارد شده و پیوند ابرو را از بین ببرد.
- حتی در صورت خارش شدید، محل زخمها را نخارانید؛ این کار احتمال بروز عفونت را به شدت افزایش میبخشد.
- میزان تورم و التهاب را با کمپرس یخ کاهش دهید؛ برای این کار کمپرس را مستقیما بر روی محل پیوند قرار نداده و نواحی اطراف را انتخاب نمایید.
- برای جلوگیری از بروز عفونت در محل پیوند، این قسمت را تا ۴۸ ساعت شستشو ندهید. برای تمیز کردن محل زخمها لازم است با پزشک متخصص مشورت نمایید.
- معمولا پس از گذشت ۱ روز، نواحی پیوند زده شده دلمه بسته و در روزهای بعد این نواحی دچار عفونت خواهند شد. عفونتهای ایجاد شده باعث آسیب دیدن فولیکولهای مو شده و نتایج حاصل از کاشت را کاهش میدهند. به همین دلیل لازم است در زمان مناسب، این نواحی با اسفنج نرم و مرطوب شستشو داده شوند. نحوه انجام این کار توسط متخصصان کلینیک به افراد آموزش داده میشود.
- جای زخم کاشت ابرو و دلمههای روی آن، به زمان کافی برای بهبود نیاز خواهند داشت. سرعت و کیفیت درمان بسته به میزان استرس و اضطراب فرد، متفاوت خواهد بود؛ بنابراین بهتر است در این دوره آرامش خود را حفظ کرده و از هرگونه تنش دوری نمایید تا دچار عوارض ناشی از عفونت و زخم نشوید.
- رژیم غذایی مناسبی انتخاب کرده و از مصرف ویتامینها غافل نشوید. ویتامینهایی مانند A و C روند بهبود را سرعت بخشیده و برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مناسب میباشند.
- به منظور بهبودی سریعتر، داروهای تجویز شده توسط پزشک را به طور مداوم و صحیح استفاده نمایید. معمولا در این زمان ژل آلوئهورا و شامپوی مخصوص راهکاری موثر برای بهبود جای زخم میباشند.
- از قرار گرفتن در معرض نور خورشید پرهیز کرده و در صورتی که نیاز به خروج از منزل دارید، از کلاه لبهدار استفاده نمایید.
- ماساژ دادن محل کاشت نه تنها بهبود را سرعت نمیبخشد، بلکه احتمال خونریزی و ابتلا به عفونت را افزایش خواهد داد؛ از انجام این کار به شدت پرهیز نمایید.
ترمیمکنندههای جای زخم بعد از کاشت ابرو
پزشکان برای ترمیم سریعتر جای زخم و جلوگیری از ایجاد عفونت، محصولات مراقبتی مختلفی را تجویز مینمایند. رایجترین ترمیمکنندهها پس از کاشت ابرو شامل این موارد میباشند:
- پمادهای آنتی بیوتیکی همچون باسیتراسین و موپیروسین از ایجاد عفونت در محل زخم جلوگیری کرده و روند بهبود را سرعت میبخشند.
- ژلها یا کرمهای ترمیمکنندهای که دارای ویتامین E، پانتنول و آلوئهورا هستند، قرمزی ناحیه پیوند را کاهش داده و با تسکین و آرامش پوست، روند بهبود زخمها را سریعتر خواهند کرد.
- پس از پیشرفت بهبودی، سرمها و روغنهای تقویتی مانند روغن کرچک، نارگیل و سرمهایی که دارای بیوتین و کراتین میباشند، برای تسریع رشد موهای کاشته شده تجویز میشوند.
- مصرف ملایم اسپری و محلولهای ضدعفونی کننده بر روی محل کاشت، موجب جلوگیری از ایجاد عفونت خواهد شد.
سخن پایانی
با وجود اینکه جای زخم کاشت ابرو یکی از عوارض رایج در بین افراد میباشد، با رعایت نکات مراقبتی قبل و بعد از کاشت میتوان این تاثیرات را به شدت کاهش داد. همچنین مراجعه به کلینیک معتبری که از پزشکان متخصص و تجهیزات پیشرفته برای کاشت ابرو استفاده میکنند، نتیجهای ایدهآل به وجود خواهد آورد. دقت، ظرافت و تخصص پزشک تاثیر مستقیمی در حجم زخم و سرعت بهبود آن خواهد داشت. کلینیک آی گل یکی از معتبرترین مراکز زیبایی بوده که به دلیل استفاده از دستگاههای پیشرفته، پزشکان متخصص و پرسنل مجرب، به عنوان بهترین مرکز کاشت ابرو در تهران شناخته میشود. برای مشاهده رضایت زیباجویان و روشهای انجام خدمات، کافی است به سایت آی گل مراجعه نمایید.
فرم مشاوره رایگان
جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاوران کلینیک آی گل در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیرند.