علت ریزش مو در بارداری چیست؟ به همراه درمان‌های کاربردی

علت ریزش مو در بارداری چیست؟ به همراه درمان‌های کاربردی
جهت دریافت مشاوره رایگان کلیک کنید!

اگرچه بارداری برای بسیاری از زنان تجربه‌ای شیرین و خوشایند است، اما چالش‌ها و دشواری‌های این دوره می‌تواند برای آن‌ها ناخوشایند باشد. یکی از این چالش‌ها، ریزش مو در بارداری و حتی پس از زایمان است. اگر شما هم در فکر باردار شدن هستید یا در مرحله پس از زایمان قرار دارید، نباید از ریزش مو احساس نگرانی کنید. در این مقاله از کلینیک زیبایی کاشت مو آی گل، به بررسی عمیق ریزش مو در دوران بارداری و بعد از زایمان خواهیم پرداخت و راهکارهای درمانی و پیشگیرانه را معرفی خواهیم کرد. پس حتماً این مطلب را مطالعه کنید.

علت ریزش مو در بارداری چیست؟

ریزش مو به‌ عنوان یک پدیده طبیعی، بخشی از زندگی روزمره بسیاری از افراد است و معمولاً هر فرد در حدود ۵۰ تا ۸۰ تار مو را به‌ طور روزانه از دست می‌ دهد. این پدیده غالباً در زمان شست ‌وشو یا هنگام شانه کردن موها اتفاق می‌افتد. با این حال، ریزش مو در بارداری با ریزش روزانه تفاوت‌های قابل توجهی دارد و به دلایل گوناگونی بستگی دارد. بسیاری از زنان باردار به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش سطح استروژن، از موهای زیبا و پُرپشتی برخوردارند و در این دوران با مشکل ریزش مو مواجه نمی‌ شوند.

با این وجود، این وضعیت برای تمامی زنان صحیح نیست. ریزش مو در دوران بارداری تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد. در ادامه، ما به بررسی مهم‌ ترین و شایع‌ ترین دلایل ریزش مو در این دوران خواهیم پرداخت.

  • تغییرات هورمونی

تعداد محدودی از زنان ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری دچار ریزش مو شوند. این تغییرات هورمونی ممکن است به طور فوری منجر به ریزش مو نشوند. در واقع، در سه ماهه اول بارداری، معمولاً مادران ریزش موی قابل توجهی را تجربه نمی‌ کنند و پس از گذشت چند ماه، ممکن است با نازک شدن تارهای مو مواجه شوند و سپس ریزش آغاز گردد. علاوه بر تغییرات هورمونی، کمبود ویتامین‌ها و استرس نیز می‌توانند به ریزش مو منجر شوند. ریزش مو در بارداری معمولاً خفیف و موقتی است و بنابراین نیازی به نگرانی وجود ندارد. در موارد نادر (مانند برخی تومورها)، ممکن است سطح هورمون تستوسترون در خون مادر افزایش یابد که می‌تواند منجر به پرمویی، هیرسوتیسم و ریزش همزمان مو در مادر باردار گردد.

علت ریزش مو در بارداری چیست؟

  • بیماری های تیروئیدی

کم کاری تیروئید معمولاً بیشتر از پرکاری آن مشاهده می ‌شود و با نشانه‌هایی نظیر خواب زیاد، افزایش وزن، خستگی مفرط، یبوست، ریزش مو و خشکی پوست شناخته می‌شود. با این حال، در موارد خفیف، ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد یا تنها به عنوان یکی از عوامل، منجر به ریزش مو گردد. تشخیص کم کاری تیروئید به سادگی از طریق آزمایش خون امکان‌پذیر است و درمان آن نیز مؤثر است. همچنین، این نوع اختلال پس از زایمان می‌تواند به ریزش مو منجر شود.

  • کم خونی

کم خونی یکی از عوامل رایج ریزش مو در بارداری محسوب می ‌شود. این حالت زمانی رخ می ‌دهد که بدن شما به اندازه کافی گلبول‌های قرمز نداشته باشد تا اکسیژن را به بافت‌های مختلف منتقل کند. کم‌ خونی می‌تواند منجر به نازک شدن موها و بروز علائم دیگری همچون خستگی مفرط، نامنظم بودن ضربان قلب، تنگی نفس و سردرد گردد.

زنان باردار به ویژه در معرض خطر کم‌ خونی ناشی از فقر آهن قرار دارند، به ویژه اگر بارداری‌های آن‌ها به هم نزدیک باشد، چندقلو باردار باشند یا دچار تهوع صبحگاهی شدید شوند. این وضعیت از طریق آزمایش خون قابل شناسایی است.

اگرچه ریزش مو ناشی از این شرایط موقتی است، اما ممکن است تا زمانی که سطح هورمون‌ها یا ویتامین‌ها به حالت عادی باز نگردد، موها نتوانند به ضخامت طبیعی خود برگردند.

  • کمبود مواد مغذی

در دوران بارداری، بدن نیاز به مواد مغذی بیشتری دارد تا جنین به خوبی رشد کند. بنابراین، افزایش تغذیه و رعایت قانون تغذیه چهارساعته، که شامل مصرف کربوهیدرات‌های پیچیده به عنوان میان‌وعده است، ضروری است. این رژیم باید تحت نظر پزشک دنبال شود. در سه ماه اول بارداری، بسیاری از زنان به دلیل حالت تهوع، نتوانسته ویتامین‌ها و مواد مغذی کافی را جذب کنند که این امر می‌تواند منجر به ریزش مو شود. اصلاح رژیم غذایی می‌تواند به بهبود این وضعیت کمک کند.

  • کمبود ویتامین و داشتن استرس

ویتامین‌های روی، آهن، ویتامین C، ویتامین A و … از جمله مواد مغذی حیاتی برای حفظ سلامت مو، پوست و ناخن به شمار می ‌روند. کمبود این ویتامین‌ها می‌تواند به ریزش مو در بارداری منجر شود. با استفاده از مکمل‌های مخصوص دوران بارداری و رعایت یک رژیم غذایی مناسب، می‌توان تا حدی از ریزش مو جلوگیری کرد.

علاوه بر این، استرس ناشی از شرایط خانوادگی، شغلی و همچنین وضعیت‌های خاص بارداری، مانند حاملگی‌های پرخطر، سابقه سقط جنین و بارداری با استفاده از روش‌های کمک باروری، می‌تواند به عنوان یکی از دلایل ریزش مو در زنان باردار مطرح شود.

درمان ریزش مو در بارداری

درمان ریزش مو در بارداریاگر باردارید و به دنبال درمان سریع ریزش مو در این دوران هستید، نگران نباشید. بسیاری از مادران بدون نیاز به درمان خاصی می‌توانند به رشد مجدد موهای خود دست یابند. این روند معمولاً پس از زایمان و در زمان شیردهی نیز ادامه می ‌یابد و تنها با گذشت چند ماه، موها دوباره به حالت طبیعی برمی‌گردند.
در صورتی که احساس می‌کنید علت ریزش موی شما می‌تواند به یک بیماری زمینه‌ای مرتبط باشد، مشاوره با یک متخصص می‌تواند به شما در انتخاب و آغاز درمانی مناسب و ایمن کمک کند. برخی از درمان‌ها مانند ماینوکسیدیل در دوران بارداری به عنوان درمان‌های بی‌خطر شناخته نمی‌شوند.
اما داروهایی نظیر لووتیروکسین که برای درمان کم‌ کاری تیروئید تجویز می‌شوند، مصرف آن‌ها بدون نگرانی از بروز عوارض برای جنین مجاز است. با توجه به گزینه‌های مختلف درمان، مشاوره با پزشک می‌تواند نخستین گام موثر برای ایجاد یک برنامه درمانی ایمن و عملی برای ریزش مو در بارداری باشد.

روش های کنترل کننده ریزش مو در دوران بارداری

همان ‌طور که اشاره شد، ریزش مو در بارداری و پس از زایمان امری طبیعی است و نمی‌توان آن را به طور کامل متوقف کرد. با این حال، نکاتی که در ادامه مطرح می‌شود می‌تواند به مدیریت ریزش مو در این دوران کمک کند.

برای افزایش حجم مو، استفاده از شامپوهای حجم ‌دهنده با پروتئین بالا توصیه می ‌شود، زیرا این شامپوها موها را تقویت کرده و ظاهری پرپشت ایجاد می ‌کنند. در عوض، استفاده از نرم‌ کننده‌ها بعد از زایمان به دلیل آسیب به ریشه‌ها و کاهش حجم مو مناسب نیست. همچنین، کوتاه کردن موها می‌تواند به ظاهر پرپشت‌ تر کمک کند و نگهداری از موهای کوتاه زمان و انرژی کمتری می‌طلبد.

سخن پایانی

ریزش مو در بارداری و همچنین پس از زایمان، یکی از مسائلی است که بسیاری از زنان با آن روبرو می ‌شوند و به طور کلی به عنوان یک پدیده طبیعی شناخته می‌شود. هرچند نمی‌توان به طور کامل از وقوع این ریزش جلوگیری کرد، اما با اتخاذ رویکردهای مناسب در زمینه تغذیه و استفاده از مکمل‌های غذایی، می‌توان تا حد زیادی آن را مدیریت کرد.
برای مقابله با این مشکل، توصیه می‌شود که تحت نظر پزشک متخصص قرار بگیرید و از مشاوره‌های ارائه شده در این زمینه بهره‌مند شوید. با رعایت نکات تغذیه‌ای و مصرف مکمل‌های مناسب، می‌توانید به تدریج به بازگرداندن حجم و سلامت موهای خود بپردازید و به وضعیت مطلوبی دست یابید. این اقدامات نه تنها به بهبود شرایط فعلی شما کمک می‌کند، بلکه به افزایش اعتماد به نفس و رضایت شما از ظاهر خود نیز می‌انجامد.

پیج اینستا کلینیک آی گل

فرم مشاوره رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاوران کلینیک آی گل در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیرند.

این قسمت برای اهداف اعتبارسنجی است و باید بدون تغییر باقی بماند.