فهرست مطالب
معمولا بانوان در دوران بارداری، دچار تغییرات هورمونی و عوارض آن خواهند شد. یکی از این عوارض، رشد موهای زائد، متراکم شدن، ضخیم تر شدن، زبر شدن و چربی یا خشکی بیش از اندازه موها می باشد. با وجود اینکه روش های متعددی برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد، اما در ماه های آخر بارداری شیو برخی نقاط به سختی امکان پذیر خواهد بود. از این رو برخی بانوان قصد لیزر مو در دوران شیردهی را داشته و دوست دارند بدانند چند وقت بعد از زایمان میتوان لیزر کرد؟ در صورتی که شما هم قصد آگاهی از عوارض لیزر در زمان شیردهی را دارید، با ما همراه باشید.
لیزر مو در دوران شیردهی امکان پذیر است؟
تاکنون نظریه های متناقضی در مورد اینکه لیزر مو در دوران شیردهی به مادر و فرزند آسیب وارد می کند، ارائه شده است؛ با این حال، هیچ یک از مراکز لیزر استاندارد و معتبر خدمات لیزر درمانی را برای بانوان شیرده انجام نمی دهند. در صورتی که بانوان شیرده بر انجام لیزر در این دوران مصمم هستند، باید مجوز لازم را از پزشک متخصص دریافت نمایند. حال این سوال به وجود می آید که دلیل امتناع مراکز لیزر از ارائه خدمات چیست؟
هنگام لیزر موهای زائد، اشعه های لیزر در زمان مشخصی بر روی پوست تابش داده می شوند. رنگدانه ای که در فولیکول مو وجود دارد (ملانین) این انرژی را به حرارت تبدیل کرده و موجب سوختن ریشه مو خواهد شد. این اشعه از سطح پوست تا پیاز مو نفوذ کرده و به اعضای درونی آسیب وارد نمی کند؛ اما حرارت ایجاد شده روی غدد پستانی تاثیرگذار خواهند بود. با توجه به اینکه بانوان شیرده در این دوران از حساسیت غدد شیری بیشتری برخوردارند، توصیه می شود که لیزر در این دوران انجام نشود.
چند وقت بعد از زایمان میتوان لیزر کرد؟
انجام لیزر در دوران شیردهی نیازمند سلامت کامل مادر و تایید پزشک متخصص خواهد بود. با این وجود اکثر متخصصین توصیه می کنند استفاده از این خدمات را، به پایان شیردهی مادر یعنی ۲ سالگی فرزند موکول کنند. البته در برخی موارد به دلیل اصرار مادر و با توجه به ویژگی های بدن او، می توان لیزر برخی نقاط بدن را ۶ ماه پس از زایمان شروع کرد. به طور کلی، در این دوره اندام های بانوان حساسیت بیشتری داشته و در صورت انجام لیزر، خالکوبی و …، درد بیشتری را احساس خواهند کرد.
با توجه به اهمیت مراقبت های بهداشتی در دوران شیردهی لازم است از کارهایی که کیفیت و کمیت شیر مادر را کاهش می دهند، پرهیز نمایید. با این حال در صورتی که قصد انجام لیزر در نواحی سینه را ندارید، ممکن است این روش خطر کمتری ایجاد کرده و مورد تایید پزشک متخصص قرار بگیرد. برای مثال ممکن است لیزر موهای زائد صورت در محدوده زمانی مشخصی پس از زایمان، مشکلی ایجاد نکند که این امر، ملزم دستور پزشک خواهد بود.
معایبی که لیزر مو در دوران شیردهی به همراه دارد چیست؟
استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد در دوران شیردهی، احتمال بروز خطراتی را به همراه خواهد داشت. با این حال، ممکن است این موضوع در مورد افراد مختلف یکسان نباشد. در ادامه
برخی از عوارض لیزر مو در دوران شیردهی را بیان خواهیم کرد:
یکی از مهمترین عوارض لیزر مو در دوران شیردهی، کم شدن شیر مادر است. اشعه لیزر تاثیر مستقیمی روی تولید شیر توسط غدد پستانی داشته و میزان آن را کاهش می دهد. از این رو، در صورتی که شیر مادر به دلیل تاثیر اشعه لیزر کاهش پیدا کند، نوزاد با مشکلات قابل توجهی روبرو خواهد شد.
استفاده از لیزر در دوران شیردهی، ممکن است خواص شیمیایی اشعه های لیزر را به شیر مادر منتقل کرده و باعث کاهش کیفیت شیر شود. در نتیجه این مواد مضر، توسط شیر وارد بدن نوزاد شده و به سلامتی او آسیب وارد خواهند کرد.
گرمایی که به دلیل تاثیر اشعه لیزر در پستان ها ایجاد می شود، تاثیر مهمی در کیفیت شیردهی به نوزاد خواهد داشت. با توجه به موارد گفته شده، توصیه می کنیم برای جلوگیری از کاهش ایمنی بدن نوزاد از لیزر در دوران شیردهی پرهیز نمایید.
لیزر در دوران شیردهی چه تاثیری روی پوست مادر دارد؟
با توجه به تاثیرات اشعه لیزر، استفاده از این خدمات در دوران شیردهی احتمال بروز مشکلات پوستی را به همراه خواهد داشت. دوران بارداری و شیردهی با بروز جوش و آکنه روی بدن فرد همراه خواهد بود که استفاده از لیزر موجب تشدید آنها خواهد شد. همچنین بروز لکه های قهوه ای و تیره روی پوست، یکی دیگر از عوارض استفاده از لیزر در این دوران می باشد. این لکه ها به دلیل تغییرات هورمونی و در اثر حرارت ایجاد شده توسط اشعه لیزر به وجود می آیند. با این وجود در صورتی که از خدمات لیزر در زمان مناسبی پس از زایمان استفاده کنید، با عوارض گفته شده مواجه نخواهید شد.
تاثیر لیزر بعد از دوران شیردهی چگونه است؟
شما پس از اتمام دوران شیردهی و گذراندن تغییرات هورمونی، می توانید از لیزر برای حذف موهای زائد خود استفاده نمایید. اشعه لیزر تا میزان مشخصی وارد پوست شده و تاثیری روی اعضای داخلی بدن نخواهد داشت. در نتیجه شما با تایید پزشک و مراجعه به یک مرکز درمانی معتبر، می توانید مانند گذشته از این خدمات استفاده نمایید. در صورت سلامت بدن، تاثیر لیزر بعد از دوران شیردهی مانند قبل از زمان بارداری بوده و موجب از بین رفتن موهای زائد خواهد شد.
لیزر موهای زائد در آی گل
درمانگاه تخصصی آی گل انواع خدمات زیبایی از جمله لیزر موهای زائد، بلفاروپلاستی، کاشت مو و ابرو، زاویه سازی و … را به کمک دستگاه های پیشرفته انجام می دهد. نتیجه دهی و رضایت زیباجویان باعث شده تا آی گل به عنوان بهترین مرکز لیزر موهای زائد در تهران شناخته شود. در صورتی که قصد انجام لیزر دارید، با مراجعه به این درمانگاه میتوانید بهترین نتیجه را در کوتاهترین زمان ممکن دریافت نمایید.
سخن آخر
لیزر مو در دوران شیردهی، تاثیرات مخربی روی کیفیت و کمیت شیر مادر خواهد داشت. از این رو توصیه می شود برای انجام این کار، تا پس از ۲ سالگی فرزند صبر کرده یا در صورت تایید پزشک پس از ۶ ماهگی نوزاد اقدام نمایید.
استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد در دوران شیردهی ممکن است سوالات و نگرانیهای خاصی را برای مادران ایجاد کند. در اینجا به ۱۰ سوال رایج در مورد لیزر مو در دوران شیردهی پاسخ داده شده است:
سوالات رایج
آیا استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد در دوران شیردهی ایمن است؟
بله، استفاده از لیزر برای حذف موهای زائد در دوران شیردهی عموماً ایمن تلقی میشود. لیزر فقط به سطح پوست نفوذ میکند و تاثیری بر شیر مادر یا تغذیه نوزاد ندارد.
آیا لیزر درمانی میتواند بر تولید شیر مادر تأثیر بگذارد؟
خیر، لیزر درمانی به سطح پوست محدود میشود و تاثیری بر تولید یا ترکیب شیر مادر ندارد.
آیا لیزر موهای زائد میتواند به نوزاد آسیب برساند؟
خیر، اشعه لیزر فقط به فولیکولهای مو هدف قرار میگیرد و تاثیری بر سلامت نوزاد ندارد.
آیا باید قبل از انجام لیزر موهای زائد با پزشک مشورت کنم؟
بله، همیشه توصیه میشود قبل از هر نوع درمانی در دوران شیردهی با پزشک مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که درمان برای شما ایمن است.
آیا هورمونهای شیردهی میتوانند بر نتیجه لیزر درمانی تأثیر بگذارند؟
تغییرات هورمونی در دوران شیردهی میتواند بر رشد مو تأثیر بگذارد، بنابراین ممکن است چندین جلسه لیزر برای رسیدن به نتایج مطلوب نیاز باشد.
آیا نیاز به قطع شیردهی قبل از انجام لیزر موهای زائد وجود دارد؟
خیر، نیازی به قطع شیردهی قبل از انجام لیزر موهای زائد وجود ندارد.
آیا لیزر درمانی میتواند باعث تغییرات پوست در دوران شیردهی شود؟
تغییرات هورمونی در دوران شیردهی ممکن است حساسیت پوست را افزایش دهد، بنابراین ممکن است برخی مادران تغییرات جزئی در پوست خود تجربه کنند.
چه مناطقی از بدن را میتوان در دوران شیردهی با لیزر درمان کرد؟
بیشتر مناطق بدن مانند پاها، بازوها، زیر بغل و بیکینی میتوانند با لیزر درمان شوند. با این حال، درمان نواحی نزدیک به پستانها باید با احتیاط بیشتری انجام شود.
آیا لیزر درمانی درد دارد؟
سطح درد در افراد مختلف متفاوت است، اما معمولاً احساسی مشابه سوزش یا نیشگون کوچک دارد که برای اکثر افراد قابل تحمل است.
آیا باید مراقبتهای خاصی بعد از لیزر درمانی در دوران شیردهی انجام دهم؟
بله، توصیه میشود بعد از لیزر درمانی از آفتاب مستقیم دوری کنید، پوست خود را مرطوب نگه دارید و از محصولاتی که ممکن است پوست را تحریک کنند استفاده نکنید.
این پاسخها بر اساس اطلاعات عمومی است و بهتر است همیشه با پزشک خود مشورت کنید تا توصیههای شخصی و دقیقتری دریافت کنید.
فرم مشاوره رایگان
جهت دریافت مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاوران کلینیک آی گل در کمترین زمان ممکن با شما تماس می گیرند.